St Andrew's Bay
Na het bezoek aan Godthul zijn we tijdens de lunch doorgevaren naar St Andrew´s Bay. Bij deze baai huist de grootste kolonie koningspinguïns van Zuid-Georgië. Zon, blauwe lucht en vrijwel geen wind. Deze voor Zuid-Georgië nogal zeldzame combinatie vormde een mooi uitgangspunt voor ons bezoek aan deze bijzondere plek die we al kenden uit BBC documentaires.
St Andrew's Bay
Het landschap bij St Andrews Bay is adembenemend mooi.
St Andrew's Bay
In de baai zwommen een heleboel zeeberen, die zouden we aan land dus ook weer tegenkomen.
St Andrew's Bay
Zeeolifanten
Zeeolifanten
Op de plek waar we aan land gingen lag een groep zeeolifanten. Ze lagen vrijwel bewegingsloos in de zon. Voor deze dieren moet dit een extreem warme dag zijn geweest. Ze proberen dan af te koelen door zand over zich heen te strooien.
Zeeolifanten
Het mannetje hieronder heeft in zijn nek verwondingen van de gevechten die hij met andere mannetjes heeft gevoerd.
Zeeberen
Zij waren er ook weer, maar veel minder dan op de andere plaatsen waar we aan land waren geweest. En op de foto lijken ze zo schattig en aandoenlijk.Koningspinguïns
Op het strand zagen we ook meteen de eerste groepjes koningspinguïns. Een kleine voorbode van wat ons hier te wachten stond. Naar schatting leven er rond deze baai bijna een miljoen koningspinguïns. Er zijn tussen de 250.000 en 300.000 broedparen, en die worden aangevuld met de kuikens en de niet broedende vogels. De koningspinguïn broedt twee keer in de drie jaar. Er zijn er dus altijd een heleboel die een jaartje overslaan.Koningspinguïns
Zuid Georgië
Waar we ook kwamen op Zuid-Georgië, er liep altijd wel ergens een ezelspinguïn rond.
We moesten een paar keer door snelstromende riviertjes lopen om bij de grote kolonie koningspinguïns te komen.
Onderweg naar kolonie
Tijdens ons bezoek liep er een groepje rendieren in de buurt van de kolonie. Om te voorkomen dat die zouden schrikken van ons en de kolonie in zouden stormen moesten we een route kiezen die wat hoger lag. Dit leverde uiteindelijk een prachtig uitzicht op de kolonie op.
Onderweg naar kolonie
Jonge koningspinguïns
De kuikens van de koningspinguïn lijken totaal niet op hun ouders. Ontdekkingsreizigers dachten zelfs dat het een andere soort was en noemden deze de wolpinguïn. Met de bruine donsvacht kunnen ze nog niet de zee in. De kuikens zitten in zogenaamde crèches bij elkaar. Dat is een veilige manier om de tijd door te komen als de ouders in zee gaan vissen.
Uiteindelijk kwamen we op een plek met een fantastisch uitzicht op de enorme massa pinguïns.
Onderweg naar kolonie
Op een smal stuk konden we niet direct verder lopen omdat we dan een paar grote jagers van hun nesten zouden verjagen. Op dat stuk zaten drie pinguïns die door iedereen op de foto werden gezet. Een tweetal bleef stil zitten poseren voor de fotografen, nummer drie liep even langs iedereen met een fototoestel.
Hieronder nog een aantal foto's van onze urenlange aanwezigheid bij de pinguïns van St Andrews Bay.
St Andrew's Bay
Grote jagers met kuikens
Bij elke pinguïnkolonie zijn grote jagers te vinden die het vooral op de eieren van de pinguïns hebben gemunt. Hier zaten een paar grote jagers die zelf net een jong kuiken hadden om voor te zorgen.Aan alle mooie dingen komt een eind en dat gold ook voor ons bezoek aan het prachtige St Andrew's Bay. We waren hier lang aan land geweest, en de zon begon al aardig weg te zakken.
St Andrew's Bay
Geen opmerkingen:
Een reactie posten