donderdag 5 december 2013

Gypsy Cove - Magelhaenpinguïns

103 Gypsy Cove108 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove
Gypsy Cove

Gypsy Cove is een kleine baai op een schiereiland dat via twee landengtes is verbonden met East Falkland. Het ligt een kilometer of zes van het centrum van Stanley. Grote delen van dit gebied zijn afgesloten omdat er nog mijnen uit de Falklandoorlog liggen. Op andere plaatsen staan bordjes waarop je wordt geadviseerd om op de paden te blijven. Die gebieden zijn in principe vrij van mijnen, maar men geeft geen garanties.

Belangrijke attractie van Gypsy Cove is de kolonie Magelhaenpinguïns die hier zit. Bij de eerste blik vanaf het pad op het strand zagen we er al een aantal zitten.

119 Gypsy Cove114 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove117 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove
Magelhaenpinguïns

De Magelhaenpinguïn broedt langs de kusten van Chili en Argentinië en hier op de Falklandeilanden. Soms worden ze ook verder noordelijk in Uruguay en Brazilië gezien. Ze zijn nauw verwant aan de zwartvoetpinguïns die langs de kusten van Zuid-Afrika en Namibië leven. Hun belangrijkste vijand is de zeeleeuw. Het kan dus niet echt een verrassing worden genoemd dat een stukje verderop een groep zeeleeuwen in het gras zat. Van de pinguïnsoorten die we tijdens deze reis hebben gezien is dit de enige die in holen broedt.

121 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove134 Gypsy Cove

Tussen het gras en op het strand zag je de pinguïns zitten. Sommige half uit het hol om zich heen kijkend, anderen in hun eentje of in kleine groepjes op het strand. 

320 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove132 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove319 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove251 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove311 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove138 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove


Tot slot een pinguïn die vlak voor ons het pad overstak. Hij keek even om, om vervolgens onverstoord zijn weg te vervolgen.

337 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove343 Magelhaenpinguins bij Gypsy Cove

Geen opmerkingen:

Een reactie posten