zondag 1 december 2013

Tierra del Fuego Nationaal park

Magelhaenganzen


058 Magelhaenganzen 072 Magelhaenganzen

De eerste stop in het nationale park in het Argentijnse deel van Vuurland was bij een bezoekerscentrum. Binnen was een overzicht te zien van de levenswijze van de indianen die in Vuurland leefden voordat de Europeanen kwamen.
Buiten werden we meteen geconfronteerd met een van de vogelsoorten die typerend zijn voor Vuurland en de Falklandeilanden, de Magelhaengans. De mannetjes en vrouwtjes hebben een totaal verschillend uiterlijk. Op de eerste foto het mannetje met de witte kop, daaronder het vrouwtje.

096  Uitzicht bij bezoekerscentrum

Terwijl we het museum bezochten was het buiten helemaal opgeklaard en hadden we een prachtig uitzicht op de bergen in de omgeving.

095  Uitzicht bij bezoekerscentrum
Tierra del Fuego


Lago Roca

Bij Lago Roca eindigt Ruta Nacional3, een ruim drieduizend kilometer lange weg van Buenos Aires naar Vuurland. Een klein stukje van de weg loopt door Chili. Bij Lago Roca loopt de grens tussen Argentinië en Chili dwars door het meer. Het uitzicht op deze plek is adembenemend mooi.


099 Lago Roca 101 Lago Roca 112 Lago Roca
Lago Roca


Chileense vuurstruik

116 Magelhaenganzen

De eerste keer dat we de mooie Magelhaengans tegenkwamen hebben we veel foto's gemaakt zodat deze vogels er zeker goed op zouden staan. Vervolgens bleek dat je deze beesten overal tegenkwam.
Terwijl we naar de volgende bestemming reden stopte het busje even bij de struik met felrode bloemen die het symbool zijn voor Vuurland. Ze zullen het in Argentinië niet leuk vinden, maar de Nederlandse naam voor deze plant is Chileense vuurstruik.

119 Bloem,symboolvuurland Chileense vuurstruik

Bevers en de Chileense smient

125 Vuurland NP 127 Vuurland NP

Bevers kwamen niet voor in dit gebied. Ze zijn ooit vanuit Canada ingevoerd en ze bleken zich uitstekend thuis te voelen in de veenmoerassen van Vuurland. Inmiddels vormen ze een ware plaag. De gevolgen van hun aanwezigheid voor de natuur zijn duidelijk te zien. Voor de bouw van hun dammen hebben ze vrijwel alle bomen rond het water om zeep geholpen. De Chileense smient die in het water zwemt hoort wel in dit gebied thuis.

122 Vuurland NP 130 Vuurland NP 128 Vuurland NP
Bevers en bomen


Grijskopgans, zwartmaskeribis en roodkraaggors

Bij onze laatste stop in het Tierra del Fuego National Park zaten een heleboel vogels. Naast de ons al bekende Magelhaenganzen zagen we er de alleen in Zuid-Amerika voorkomende grijskopganzen en zwartmaskeribissen en in de struiken een kleine roodkraaggors.171 GrijskopgansGrijskopgans 146 Vogels zwartmaskeribisZwartmaskeribis 181 Vogeltje  Vuurland NPRoodkraaggors


Bahia Lapatia


210  Vuurland NP 180  Vuurland NP

De vogels waren niet de enige attractie van Bahia Lapatia, je kon ook over een houten wandelpad naar een paar uitkijkpunten lopen. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de omgeving. Dit is wel een hele drukke plek waar hele busladingen toeristen rondlopen.

177 Vuurland NP199  Vuurland NP200  Vuurland NP
Bahia Lapatia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten