vrijdag 20 december 2013

Martial gletsjer

Na aankomst in Ushuaia werden we met de bus naar het vliegveld gebracht. Ons vliegtuig naar Buenos Aires zou pas aan het eind van de middag vertrekken, maar we hoopten alvast onze bagage te kunnen droppen. In de bus werd ons al verteld dat er de dag ervoor een staking was geweest en dat het vliegverkeer nog flink in de war was. Aangekomen op het vliegveld leken we er relatief goed vanaf te komen. Ons vliegtuig zou een uur vertraging hebben. Dat viel mee, omdat anderen veel meer vertraging hadden of zelfs pas de volgende dag weg konden.
We zijn samen met drie reisgenoten met de taxi naar Ushuaia gegaan en hebben ons daar naar de Martial gletsjer laten brengen.
De stoeltjeslift was buiten gebruik, we moesten dus zelf omhoog lopen. Onze reisgenote José haakte al snel af.

014 Wandeling bij Martial gletsjer

In het gras zagen we een roodkraaggors.

016 VogeltjeZoekplaatje roodkraaggors

Van de gletsjer was niet zo heel veel meer over. Maar het uitzicht boven was wel mooi.

026 Wandeling bij Martial gletsjer030 Wandeling bij Martial gletsjer031 Wandeling bij Martial gletsjer029 Wandeling bij Martial gletsjer
Martial gletsjer

Hier een paar foto's van de flora op deze helling.

036 Planten bij Martial gletsjer035 Planten bij Martial gletsjer040 Planten bij Martial gletsjer038 Plantenbij Martial gletsjer

Terug in Ushuaia hebben we nog geluncht in een restaurant bij de 'boulevard' en een laatste blik geworpen op de boot die drie weken lang ons thuishonk was geweest. 

046 In Ushuaia

Niet te verwarren met het wrak op de foto hieronder.

051 In Ushuaia050 In Ushuaia
Baai Ushuaia

Daarna zijn we terug gegaan naar het vliegveld. Het vliegtuig van onze reisgenoten José en Yvonne zou een uur eerder vertrekken dan ons vliegtuig, maar omdat we toch niets meer van plan waren zijn met hun meegegaan naar het vliegveld. Daar bleek dat ons vliegtuig inmiddels meer dan drie uur vertraging had. We hebben dus nog lange tijd rond het vliegveld rondgehangen.

056 Bij vliegveld Ushuaia060 Bij vliegveld Ushuaia

Vliegveld Ushuaia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten