donderdag 5 december 2013

Gypsy Cove - Overige fauna

106MagelhaenganzenMagelhaenganzen 145 Vliegende booteendFalklandbooteenden 

Bij Gypsy Cove ook een paar vogelsoorten die we al eerder waren tegengekomen, een koppel Magelhaenganzen en een koppeltje Falklandbooteenden.


Kelpganzen

Tijdens onze boottocht door het Beaglekanaal hadden we al een paar kelpganzen gezien. Het was nogal lastig om ze op de foto te zetten vanuit een schommelend bootje. Hier stonden we aan land en lukte het beter. Hieronder het witte mannetje, en daarna het vrouwtje met haar kuikens.

221 Kelpgans197 Kelpganzen met jongen

Kelpganzen

Magelhaenaalscholvers

Het klimaat van de Falklandeilanden is vergelijkbaar met dat van Vuurland. Het is dus niet zo vreemd dat veel vogelsoorten in beide gebieden voorkomen. De Magelhaenaalscholver hadden we al gezien op één van de eilanden in het Beaglekanaal. Hier zat een kolonie tegen een rotswand.

147 Magelhaenaalscholvers165 Magelhaenaalscholvers230 Magelhaenaalscholvers
Magelhaenaalscholvers


Kalkoengier

In de Verenigde Staten hebben we in het verleden al grote aantallen van deze gieren gezien. Maar ook op de Falklandeilanden is dit de meest voorkomende roofvogel. Bij Gypsy Cove hebben we er op een paar plekken een zien zitten of vliegen.

274 Kalkoengier270 Kalkoengier
Kalkoengier


Zeeleeuwen

In het gras, vrij hoog boven het water lag een groep zeeleeuwen. Een paar Chinezen zorgden hier voor gevaarlijke situaties door te proberen naast de beesten te gaan staan voor de foto. De richtlijn die we hadden gekregen was dat je 15 meter afstand houdt tot de zeezoogdieren.

261 Zeeleeuwen264 Zeeleeuwen268 Zeeleeuwen301 Zeeleeuwen

Zeeleeuwen


Flora

Bomen zul je op de Falklands nauwelijks zien. De bomen die er staan zijn door de mens aangeplant. Met name in Stanley zie je rond de huizen bomen. Verder vooral vrij lage planten en het hoge boendergras. De zeeleeuwen hierboven liggen tussen het boendergras dat in het Engels tussock grass wordt genoemd. Verder veel bloemen en daarbij vallen vooral de grote gaspeldoornvelden langs de kust op. 
In Nederland is deze van oorsprong Europese plant erg zeldzaam, maar op de Falklands gedijt de plant uitstekend.

246 Bloemen bij Gypsy Cove260 Bloemen bij Gypsy Cove307 Bloemen bij Gypsy Cove

Hier en daar zijn de roestige gevolgen van de Falklandoorlog nog zichtbaar in het landschap.

310 Oorlogsherinneringen


Tot slot nog een Magelhaenlijster en een paar kelpmeeuwen.323 Falkland merel244 Kelpmeeuwen

Lady Elizabeth

350 Bij parkeerplaats Gypsy CoveParkeerplaats bij Gypsy Cove

Na het bezoek aan Gypsy Cove zijn we met de scheepsarts, Giny, begonnen aan de wandeling terug naar Stanley. Al vrij snel kwamen we bij een baai waar het scheepswrak van de Lady Elizabeth ligt weg te roesten. Dit schip dat hout vervoerde liep zware averij op tijdens een storm bij Kaap Hoorn. De kapitein wist het schip nog naar Port Stanley te loodsen en daar werd geconstateerd dat het schip niet meer zeewaardig was. Ze werd omgebouwd tot kolenschuit, maar bij een volgende storm strandde ze in Whale Bone Cove in Stanley Harbour, waar ze nu nog steeds ligt.
368  Lady Elizabeth
Lady Elizabeth

Hieronder nog een keer de Lady Elizabeth van wat dichterbij.

358 Lady Elizabeth


Rond de baai zaten ook weer de nodige Magelhaenganzen. Toen we bij het uiteinde van deze baai weer bij de weg aankwamen kwam net de bus naar Stanley langs. Dat kwam goed uit want daardoor hoefden we het laatste saaie stuk niet te lopen.

359 Magelhaengans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten