donderdag 19 december 2013

Drake Passage

De zeestraat tussen het Antarctisch schiereiland en Kaap Hoorn staat bekend om de zware stormen die deze nauwe doorgang tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan vaak teisteren. Heel af en toe is er een rustige dag in dit gebied. Onze eerste dag van de oversteek was zo'n rustige dag. Er stond slechts windkracht 3, een briesje. De bemanning sprak over Drake Lake.

003 Drakes passage Drake Passage

De kerstdagen kwamen er aan en de boot zou tijdens de kerstdagen alweer met een volgende groep mensen onderweg zijn. En dus werd de kerstversiering tevoorschijn gehaald.

004 Kerstster op deur van hut

De twee zeedagen werden weer gevuld met lezingen. Katja, die al een aantal wetenschappelijke expedities in de koudste delen van Antarctica op haar naam heeft staan, vertelde over het dagelijks leven tijdens zo'n verblijf op dit continent. Haar verhaal over het nog niet perfecte toiletsysteem was voldoende om dit nooit te willen. Er was ook een kennisquiz waarin veel weetjes uit de lezingen waren verwerkt.

007 ZuidAmerika in zicht009 ZuidAmerika in zicht
Drake Passage, Vuurland komt in zicht


Roetkopalbatros

Veel vogels bleven urenlang rond de boot cirkelen. De roetkopalbatros deed dat niet. Af en toe zag je er een langs vliegen, maar ze bleven nooit in de buurt van de boot. Het is dus ook niet gelukt om er een op de foto te krijgen. Deze is van een kaartje dat we op Zuid-Georgië hebben gekocht.
Aan het eind van de tweede dag kwam Zuid-Amerika weer in zicht.

014 Beaglekanaal
Vuurland

Het was hier een stuk minder koud dan we gewend waren. Je kon het dek op zonder dat je je helemaal in moest pakken.

015 Arjan op schip026 Scheepsarts GinyScheepsarts Giny


018 Beaglekanaal
Vuurland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten