maandag 16 december 2013

Brown Bluff - Adéliepinguïns

059 Brown Bluff  ijs in zee317 Samen bij Brown Bluff

Het was maar een klein eindje lopen van de landingsplaats naar de kolonie Adéliepinguïns van Brown Bluff.

053 Brown Bluff  Adeliepinguïns044 Brown Bluff  Adeliepinguins047 Brown Bluff  Adeliepinguins
Brown Bluff Adeliepinguïns

Op het strand liep een vrij grote groep pinguïns langs de waterrand.

069 Brown Bluff  Adeliepinguins063 Brown Bluff  Adeliepinguins
Brown Bluff Adeliepinguins

De broedkolonie bij Brown Bluff bevat zo'n 20.000 broedpaartjes Adéliepinguïns. We kwamen op een erg mooi moment aan bij deze vogels. Sommigen zaten nog te broeden op hun eieren, anderen hadden al één of twee kuikens. We waren zelfs getuige van kuikens die net uit het ei kropen.
Hieronder eerst een foto van een pinguïn met een ei. En daarna een pinguïn met een hongerig kuiken.

060 Brown Bluff  Adeliepinguin met ei144 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuikens154 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuikens201 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuikens

Ze broeden op nesten van kiezelsteentjes. Daarbij zijn ze voortdurend bezig met het verfraaien van hun nest. De kiezelsteentjes die ze daarvoor nodig hebben jatten ze vaak bij andere nesten. Zodra er iemand te dichtbij komt gaat de pinguïn op het nest dreigen.

104 Brown Bluff  Adeliepinguins met ei416 Brown Bluff  Adeliepinguins met steen177 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuikens

De volgende heeft twee kuikens. Ze leggen de eieren een paar dagen na elkaar. De kuikens worden dus ook een paar dagen na elkaar geboren.

272 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuikens274 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuikens

Geboorte van een pinguïn

Hier een pinguïn met twee eieren waarvan het eerste net uitkwam terwijl we erbij stonden. Heel vertederend en mooi om dit van dichtbij te mogen meemaken. Op de eerste foto is te zien hoe de volwassen vogel het jong helpt om uit het ei te kruipen.

277 Brown Bluff  Adeliepinguins met geboorte kuiken284 Brown Bluff  Adeliepinguins met geboorte kuiken290 Brown Bluff  Adeliepinguins met geboorte kuiken

Hieronder nog een aantal foto's van het leven in de kolonie. Een ei dat op het punt staat om uit te komen en een paar pinguïns met één of twee kuikens.

340 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuiken346 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuiken394 Brown Bluff  Adeliepinguins met kuiken440 Brown Bluff  Adeliepinguins met geboorte kuiken454 Brown Bluff  Adeliepinguin

Hieronder weer eens ruzie om een steentje, daarna een een koppeltje dat rond een leeg nest bewoog. Ze leken op zoek naar iets. We dachten even dat ze hun eieren of kuikens waren kwijtgeraakt aan de grote jagers die hier rondvlogen. Maar volgens vogelgids Lex ging het waarschijnlijk om jonge vogels die nog niet toe waren aan het bouwen van een nest, maar wel alvast oefenden.

372 Brown Bluff  stelende Adeliepinguins402 Brown Bluff  Adeliepinguins

Op gepaste afstand passeert een groepje ezelspinguïns de kolonie Adéliepinguïns.

350 Brown Bluff  Ezelspinguins

Een hele rij fotografen stond klaar om de fascinerende taferelen in de broedkolonie van de Adéliepinguïns vast te leggen. Omdat er jongen gevoerd moesten worden, waren er ook steeds groepjes pinguïns op weg naar zee of kwamen juist terug naar de kolonie.

472 Brown Bluff  Adeliepinguins en toeristen474 Brown Bluff  Adeliepinguins
Brown Bluff Adeliepinguins

Het was een heel bijzondere en onvergetelijke ochtend bij de Adélies van Brown Bluff.

464 Brown Bluff Adeliepinguins op ijs487 Brown Bluff  Adeliepinguin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten